Välkommen till Svensk Vindkraftförening

Svensk Vindkraftförening är en ideell och politiskt obunden förening öppen för såväl privatpersoner som företag. De cirka 2 000 medlemmarna består av privatpersoner, vindkraftverkägare och vindkraftprojektörer. Med visionen att göra vindkraften till en folkrörelse är föreningen är verksam i hela landet och främjar vindkraftens utveckling.

Världsvindkonferens till Sverige

Svensk Vindkraftföreningen har efter ett framgångsrikt lobbyarbete blivit valda att stå värd för World Wind Energy Conference WWEC 2017. Konferensen arrangeras årligen av World Wind Energy Association (WWEA) i samarbete med en nationell medlemsorganisation

Ny medlemsförmån

Svensk Vindkraftförening har ingått ett samarbete med försäkringsmäklaren Marsh AB.
Marsh uppdrag är att ta fram en förmånlig försäkring för föreningens medlemmar. Målet är att försäkringen ska vara klar att teckna den 1 mars 2014.

Stämmodagen 2014

Vi inleder Årets stämmodag med ett seminarie på temat ”Drift & Underhåll” som genomförs i samarbete med Power Väst. Representanter från Försäkringsmäklaren Marsh kommer också vara på plats för att  presentera den nya unika vindkraftförsäkringen för medlemmar. Kallelse kommer att skickas ut.

Sverige har utsetts till värdland för World Wind Energy Conference år 2017

2014-03-04

Svensk Vindkraftföreningen har efter ett framgångsrikt lobbyarbete blivit valda att stå värd för World Wind Energy Conference WWEC 2017. Konferensen… Läs mer »

...
Läs mer

Kontrollstation 2015 – förslag till justeringar i elcertifikatsystemet

2014-02-13

Sedan 2012 har den gemensamma svensk-norska elcertifikatsmarknaden levererat 6,2 TWh ny förnybar elproduktion och målet är att det ska levereras… Läs mer »

...
Läs mer

Öppet brev till Fredrik Reinfeldt: EU behöver ambitiösa energi- och klimatmål

2014-02-12

Pressmeddelande, 2014-02-12 Öppet brev till Fredrik Reinfeldt: EU behöver ambitiösa energi- och klimatmål I ett öppet brev uppmanar idag 20… Läs mer »

...
Läs mer

SERO bjuder in

2014-02-07

INBJUDAN till ENERGISEMINARIUM/ÅRSMÖTE SERO i samarbete med Mälardalens Högskola 4 – 5 april i Västerås Mer information hittar du här Seminarieprogrammet hittar du… Läs mer »

...
Läs mer

Replik; Vindkraft Sverige ska inte ta efter Tysklands energipolitik

2014-01-31

Svensk Vindkraftförenings replik på det inlägg fem ledamöter i Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott gjorde i DI den 27 januari. http://www.dagensarena.se/opinion/vindkraften-ger-jobb-och-okade-intakter/

...
Läs mer

EU behöver ambitiös klimatpolitik

2014-01-23

En central faktor för att 2030-målen ska bli en drivkraft för europeisk klimat-, energi-, jobb- och industripolitik är att ambitionsnivåerna… Läs mer »

...
Läs mer

Medlemsförsäkring för Vindkraft

2014-01-22

Medlemsförsäkring för Vindkraft Svensk Vindkraftförening har ingått ett samarbete med försäkringsmäklaren Marsh AB. Marsh uppdrag är att ta fram en… Läs mer »

...
Läs mer

Medlemsträff i Falköping

2013-11-19

En lyckad första medlemsträff i Falköping 2 december Ett 40-tal medlemmar som samlades för att fika tillsammans och ha trevligt… Läs mer »

...
Läs mer

NEAS´ workshopdagar för producenter av förnybar energi

2013-10-10

NEAS´ workshopdagar för producenter av förnybar energi. Genom vårt gemensamma Förnybar Energi i Sverige AB (FEAB) har vi ett ramavtal… Läs mer »

...
Läs mer

Konferens inom Drift och Underhåll av Vindkraftverk

2013-10-10

Den 12-13 november arrangerar Ecopower Academy i Stockholm sin femte årliga konferens inom Drift och Underhåll av Vindkraftverk. Hittills samlar… Läs mer »

...
Läs mer
Se alla nyheter här
">